Activiteiten

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en bij Simba vinden we het belangrijk om dat te stimuleren. Daarom bieden we volop activiteiten voor zowel binnen als buiten. De feestdagen en seizoenen komen in onze activiteiten natuurlijk steevast terug. Maar we organiseren ook activiteiten rondom thema’s zoals dieren, koken, vormen & kleuren, groente & fruit en nog veel meer. Jonge kinderen bepalen vaak zelf wat ze willen onderzoeken. We prikkelen hun nieuwsgierigheid en geven de ruimte voor eigen invulling aan een activiteit. Bij een thema hoort vaak ook een mini-uitstapje: bijvoorbeeld naar de dierenwinkel, het tuincentrum, de bibliotheek of de markt.

Leuke extra’s

Tijdens het jaarlijkse voorleesontbijt komt iedereen in pyjama en met carnaval kom je natuurlijk verkleed. We spelen elke dag buiten, maar doen er nog een schepje bovenop als het Nationale Buitenspeeldag of Modderdag is. We hebben voorleesoma’s en opa’s die als vrijwilliger komen voorlezen, maar ook zijn er de ‘oma en opa uurtjes’ waarbij alle opa’s en oma’s langs mogen komen om te kijken hoe hun kleinkind plezier maakt bij Simba.

Voor elk wat wils

Bij de BSO trekken we er wat verder weg op uit en zijn de activiteiten natuurlijk heel cool!

Er is altijd volop keuze, dus voor elk wat wils. Of het nu is voor de allerjongsten of voor de oudere BSO kinderen, het BSO team zorgt elke dag voor activiteiten waarbij plezier maken voorop staat. Hutten bouwen, een disco of het slaapfeest, er is altijd wel iets om je op te verheugen! En dat je van al die ervaringen op de BSO ongemerkt ook nog wat leert zeggen we er natuurlijk niet bij….