0 tot 4 jaar

Buiten-lezen

Wij verzorgen dagopvang (van 7.30-18.00 uur) voor kinderen van 0-4 jaar. In deze periode doorloopt uw kind de ontwikkelingsfasen van baby tot dreumes en vervolgens tot peuter. Bij iedere fase hoort een specifieke benadering. Onze pedagogisch medewerkers geven uw kind de uitdaging en aandacht die bij de leeftijd en ontwikkelingsfase past.

Dagritme

Bij de jongste kinderen volgen we de voedings- en slaapschema’s van thuis. Zodra het kind er aan toe is, volgen we stapje voor stapje het dagritme van de groep en eten, drinken, spelen en slapen de kinderen op vaste tijden. De vaste rituelen op de dag, bijvoorbeeld pappa of mamma uitzwaaien voor het raam of een liedje zingen voor het eten, zorgen voor duidelijkheid en rust voor de kinderen.

Activiteiten

Onze activiteiten zijn erop gericht de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen te stimuleren. Bij onze georganiseerde activiteiten passen de pedagogisch medewerkers het tempo en niveau aan, afhankelijk van de groep of het individuele kind. Niks moet, maar de kinderen worden wel gestimuleerd om nieuwe dingen uit te proberen, ook al vinden ze dat soms spannend.

Of het nu gaat om muziek maken, zingen, bewegen of knutselen: het plezier staat voorop. Dat geldt ook voor het vele buiten spelen en de kleine uitstapjes die we maken naar bijvoorbeeld de speeltuin, bibliotheek, kinderboerderij of bibliotheek. Alles om er een leuke dag van te maken, maar ‘stiekem’ ook om van te leren.

We maken er bij Simba elke dag een feestje van, maar op dagen zoals Carnaval, Pasen, Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas en Kerst maken we het nog specialer. Dat geldt natuurlijk ook voor de verjaardag van uw kind!

Simba biedt naast dagopvang voor kinderen van 0 – 4 jaar, peuteropvang voor kinderen van 2-4 jaar. Hieronder een overzicht van de opvangvormen en locaties.

Voor vragen over plek op de groep, inschrijving etc. kunt u contact opnemen met Astrid Arkesteijn of Emmelie Lancee (kantoor Simba) via 0174-243104 of info@kdvsimba.nl.

Dagopvang 0-2 jaar

Dagopvang 2-4 jaar

Peuteropvang 2-4 jaar