Kinderdagverblijf 2 tot 4 jaar - Kinderopvang Simba

Kinderdagverblijf 2-4 jaar

Rond het tweede jaar zijn kinderen toe aan een nieuwe fase. Ze gaan mee in een vast dagritme van samen eten, spelen en slapen en we bieden ze een nieuwe uitdaging in spelmateriaal en activiteiten. Stapje voor stapje werken we verder aan de zelfredzaamheid en zodra kinderen eraan toe zijn, starten we met activiteiten die gericht zijn op de overstap naar de basisschool.

Voor de peuters bieden we verschillende leeftijdsgroepen, dit aanbod verschilt per kinderdagverblijf locatie. De groepen zijn ingericht met aantrekkelijke speelhoeken. Een keuken/poppenhoek om te ‘kokkerellen’ en voor de ‘baby’s’ te zorgen of een hoekje om lekker uit te rusten of een boekje te lezen. Een autohoek om te ‘racen’, een plek om aan de slag te gaan met bouwconstructies of een verkleedhoek waar  je je fantasie de vrije loop kunt laten gaan. De tafel is niet alleen om aan te eten, maar ook om te puzzelen, een spelletje te doen een mooie ketting te rijgen of te knutselen. Er zijn volop mogelijkheden om ‘vrij’ te spelen, hierbij leert een kind kiezen waarmee het wil spelen, alleen of samen. Naast vrij spel bieden we gezamenlijke activiteiten.

Spelenderwijs leren

We werken met ‘Uk & Puk’, een voorschools educatieprogramma met speelse activiteiten. Binnen 11 verschillende thema’s oefenen we met kinderen vanaf 2 jaar vaardigheden op het gebied van spraak, taal, omgaan met gevoelens, omgaan met elkaar, bewegen, ervaren en ruimtelijk begrip. De pop Puk is hierbij een extra speelkameraadje voor de kinderen. Hij maakt altijd wel iets mee wat de kinderen zullen herkennen. Hij heeft bijvoorbeeld nieuwe schoenen of is verkouden. Puk biedt troost en is een vriendje bij wie kinderen zich veilig voelen. Puk doet vaak mee met de activiteiten die in een grote of kleine groep worden aangeboden.

Overstap naar de basisschool

Vanaf 3 jaar richten we ons steeds meer op een soepele overstap naar de basisschool. We werken verder aan zelfredzaamheid, maar ook aan het samenwerken en elkaar helpen. In het dagritme zitten onderdelen die een kind ook op school terug zal zien. In de kring zitten, op je beurt wachten, luisteren naar elkaar, zelf je jas en schoenen aantrekken en samen opruimen. Dit maakt de overstap naar school straks een stukje gemakkelijker.

Extra ondersteuning

Soms heeft een kind behoefte aan extra ondersteuning. Het is dan bijvoorbeeld nodig om bepaald gedrag aan te leren of om een achterstand op een bepaald ontwikkelingsgebied in te lopen. Ook kinderen met een medische achtergrond kunnen extra begeleiding nodig hebben, of kinderen met Nederlands als 2e taal. Door middel van spelend leren bieden we alle kinderen die dat nodig hebben extra ondersteuning op de groep. Vaak in samenspel met de andere kinderen in een kleine of grote groep of één op één met een pedagogisch medewerker. Afhankelijk van de behoefte van het kind en het al dan niet hebben van een VVE indicatie (afgegeven door JGZ-consultatiebureau) wordt de juiste aanpak bepaald.

IMG_5340.3

Mijn kind inschrijven

Schrijf je eenvoudig online in.

IMG_5325.1

Bereken je opvangkosten

Gemakkelijk en snel.

IMG_6727.1

Ik heb een vraag

Wij helpen je graag!

Scroll naar boven