Dagopvang 2 – 4 jaar

ZM-dreumes-3

Rond de 24 maanden zijn kinderen er aan toe om door te stromen naar een volgende groep: de dreumes- of peutergroep. Hier wordt op vaste tijden samen gegeten, gedronken, gespeeld en eventueel geslapen.

In dreumes- en peutergroepen zijn duidelijke speelhoeken ingericht zodat de kinderen weten waar ze met welk materiaal kunnen spelen. Om te kokkerellen en voor de ‘baby’s’ te zorgen is er de keuken- en poppenhoek. Op de bank kun je heerlijk uitrusten, een boekje lezen of kijken wat er buiten allemaal gebeurt. In de grote ‘bouwhoek’ is volop materiaal om mee te spelen zoals blokjes, diertjes, poppetjes, auto’s etc. Kinderen laten hier hun fantasie de vrije loop en bouwen soms een heel dorp! Aan tafel kunnen de kinderen bijvoorbeeld puzzelen, een mooie ketting rijgen of knutselen. Daarna nog een verkleedpartijtje en met z’n allen dansen en zingen of lekker klimmen en klauteren. Er zijn volop mogelijkheden om ‘vrij’ te spelen, hierbij leert het kind kiezen waarmee het wil spelen, alleen of samen.

Tussen de 2,5 en 3 jaar is het tijd voor een nieuwe fase: de peuterplus of 3plus groep. Voor deze kinderen is het tijd voor een nieuwe uitdaging op het gebied van activiteiten en spelmateriaal. Als de kinderen daar aan toe zijn, starten we met activiteiten die gericht zijn op de voorbereiding op de basisschool. We gaan dan aan de slag met taal, letters, kleuren, vormen en begrippen als oorzaak en gevolg. We volgen het taalprogramma ‘Ik ben Bas’ dat met behulp van posters en prentenboeken kinderen veel over taal leert. Het programma sluit aan op de basisscholen in Monster en Poeldijk.

Monster – Zilvermeeuwstraat – 0 – 4 jaar

Monster – Blinkerd – 0 – 4 jaar 

Monster – Zeester – 0 -4 jaar

Poeldijk – Leuningjes – 0 – 4 jaar

Poeldijk – Nieuwe Weg/Dalton – 0-4 jaar