Blinkerd – Dagopvang – Peuteropvang – BSO

Simba Blinkerd biedt:

  • dagopvang
  • peuteropvang
  • voorschoolse opvang
  • naschoolse opvang
  • vakantie opvang

Dagopvang 0-4 jaar

In juni 2018 is onze dagopvang op deze nieuwe locatie geopend. Een heerlijke lichte en ruime groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Peuteropvang 2-4 jaar

Op deze locatie bieden wij peuteropvang op maandag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend. Brengen tussen 8.15 en 8.45 uur, ophalen tussen 11.45 en 12.00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@kdvsimba.nl of 0174-243104

Buitenschoolse opvang

In de Blinkerd vindt u onze BSO voor kinderen van 4-12* jaar. In deze spiksplinternieuwe basisschool hebben we de beschikking over een kooklokaal, technieklokaal, speelzaal, speelstraat en fantastische buitenruimte.

Op deze locatie is ook onze Waanzinnige Woensdag, de opvangmiddag voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

*Bij de BSO kunnen kinderen vanaf 8 jaar naar ons PR+Paleis in Monster. Deze locatie aan de Rijnweg 71 is speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar.

Voor- of na schooltijd
Bij de voorschoolse opvang kun je op deze locatie spelen voordat de school begint en brengen wij uw kind naar school.

Na schooltijd halen we de kinderen uit school. Als iedereen er is, gaan we met vaste groepjes en een vaste pedagogisch medewerkster aan tafel om iets te eten en te drinken. Deze ‘basistafels’ zijn er om de kinderen zoveel mogelijk duidelijkheid en structuur te bieden tijdens hun BSO middag.

Na het eten kiezen de kinderen uit de activiteiten die de groepsleiding heeft voorbereid: bijvoorbeeld iets creatiefs, sport en spel, een gezellig uitje, samen koken of vrij spelen. Als de activiteiten afgelopen zijn, is er tijd om nog iets te eten en te drinken en verder te spelen.

Voor de allerjongsten, die voor het eerst kennismaken met school en de BSO, zorgen we voor een eigen rustige en vertrouwde plek. Jonge kinderen die graag meer uitdaging willen, kunnen ook meedoen met de activiteiten bij de oudere kinderen. Op deze manier spelen we zo goed mogelijk in de op de behoefte van de verschillende leeftijden.

Vrij spelen
Naast activiteiten en uitstapjes vinden kinderen het fijn om gewoon lekker te spelen, samen of alleen. Hiervoor hebben we allerlei speelhoeken met spelmateriaal voor jongens en meisjes: lego, kapla, creatief materiaal, spelletjes, puzzels, dekens om tenten te bouwen, tafelvoetbal, een kaptafel, poppenhoek, winkeltje, verkleedkleding; voor elk wat wils!

Schoolvakantie

In de vakanties maken we een activiteitenprogramma zodat je vooraf weet wat we gaan doen!

Neem gerust eens een kijkje bij ons!

Voorjaarsvakantie Blinkerd

Kwaliteit

Onze werkwijze vindt u terug in ons pedagogisch beleidsplan:

PB BSO Blinkerd 1.9 februari 2019

Blinkerd BSO Veiligheids- en gezondheidsbeleid

PB DO Blinkerd Monster, januari 2019.doc

Blinkerd Dagopvang Veiligheids- en gezondheidsbeleid

Al onze locaties voor kinderopvang worden jaarlijks geïnspecteerd door de GGD, het meest recente rapport voor deze locatie vindt u hieronder.

Inspectierapport Simba Blinkerd BSO Poelenburgh 1 jaarlijks 2020

Inspectierapport DO Blinkerd 2019