Nieuwe Weg/Dalton – Dagopvang – Peuteropvang – BSO

Simba De Nieuwe Weg / Dalton biedt:

  • Dagopvang
  • Peuteropvang
  • Voorschoolse opvang
  • Tussenschoolse opvang
  • Naschoolse opvang
  • Vakantieopvang

Dagopvang

In de Nieuwe Weg/Dalton vindt u onze nieuwe dagopvang locatie. Een fijne huiselijke plek met twee groepen: 0-2 en 2-4 jaar. De ruimtes zijn licht en sfeervol en liggen direct aan een fijne buitenspeelplek. De kinderen hebben dan ook alle ruimte om heerlijk te spelen en zich te ontwikkelen.

Peuteropvang 2-4 jaar (Hummeloord)

Op deze locatie bieden wij ook peuteropvang voor kinderen van 2-4 jaar. De kinderen kunnen hier al spelend leren en ontwikkelen. In het voorjaar van 2019 is de groepsruimte compleet vernieuwd.

Locatie Hummeloord is geopend op maandag t/m vrijdagochtend, maandagmiddag en donderdagmiddag.

Peuteropvang Hummeloord bestaat sinds 1970 en is sinds januari 2019 onderdeel van Simba (Peuteropvang De Kabouters).

Buitenschoolse opvang

De BSO Cool4kids is voor kinderen van 4-12 jaar. Wij hebben verschillende speelruimten tot onze beschikking met daarnaast een speelzaal en een grote buitenruimte. De ingang van Simba op deze locatie is de hoofdingang van basisschool de Dalton.

Voor- of na schooltijd
Bij de voorschoolse opvang kun je op deze locatie spelen voordat de school begint en brengen wij uw kind naar school.

Na schooltijd halen we de kinderen uit school. Als iedereen er is, gaan we met vaste groepjes en een vaste pedagogisch medewerkster aan tafel om iets te eten en te drinken. Deze ‘basistafels’ zijn er om de kinderen zoveel mogelijk duidelijkheid en structuur te bieden tijdens hun BSO middag.

Na het eten kiezen de kinderen uit de activiteiten die de groepsleiding heeft voorbereid: bijvoorbeeld iets creatiefs, sport en spel, een gezellig uitje, samen koken of vrij spelen. Als de activiteiten afgelopen zijn, is er tijd om nog iets te eten en te drinken en verder te spelen.

Voor de allerjongsten, die voor het eerst kennismaken met school en de BSO, zorgen we voor een eigen rustige en vertrouwde plek. Jonge kinderen die graag meer uitdaging willen, kunnen ook meedoen met de activiteiten bij de oudere kinderen. Op deze manier spelen we zo goed mogelijk in de op de behoefte van de verschillende leeftijden.

Vrij spelen
Naast activiteiten en uitstapjes vinden kinderen het fijn om gewoon lekker te spelen, samen of alleen. Hiervoor hebben we allerlei speelhoeken met spelmateriaal voor jongens en meisjes: lego, kapla, creatief materiaal, spelletjes, puzzels, dekens om tenten te bouwen, tafelvoetbal, een kaptafel, poppenhoek, winkeltje, verkleedkleding; voor elk wat wils!

Vakantieprogramma BSO

In de vakanties maken we een activiteitenprogramma zodat je vooraf weet wat we gaan doen!

Voorjaarsvakantie Kinderkeet

Voorjaarsvakantie Koters Speelland

Neem gerust eens een kijkje bij ons!

Kwaliteit

Onze werkwijze vindt u terug in ons pedagogisch beleidsplan:

PB DO NW Poeldijk, januari 2019.doc

Nieuwe Weg dagopvang beleidsplan v & g september 2019

PB BSO Poeldijk V 1.10 juni 2019

Nieuwe Weg BSO beleidsplan V&G september 2019

 

Al onze locaties voor kinderopvang worden jaarlijks geïnspecteerd door de GGD, het meest recente rapport voor deze locatie vindt u hieronder.

Inspectierapport BSO Nieuwe Weg

Inspectierapport KDV Simba Nieuwe Weg Bernardolaan Poeldijk 2019